查看完整版本: 少女時代惡行

candytang1997 2008-7-9 05:54 PM

少女時代惡行

[神話]

~神話~
節目"奇勝史"中,在需誘導對方回答"垃圾"時泰妍竟問對手認為神話是什麼,不顧當時DongWan就在一旁參與錄影.
~JunJin~
某集少女時代擔任廣播"天方地軸"嘉賓時,她們一邊看著JunJin新歌表演視頻一邊稱他為Junstin Jinberlake併發出誇大的陣陣訕笑(所謂Junstin Jinberlake是網民為醜化JunJin,認為其抄襲模仿賈斯汀而造出來惡意曲解Junjin的別名).明知道這別名的涵義卻還是一直訕笑甚至模仿,全然沒有對資深前輩應有的尊重.且蒂芬妮在其"少年少女歌謠白書"節目中亦多次用此一惡意的別名稱呼JunJin.
~彗星~
節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮說出"彗星Ssi的聲音像山羊一樣"的話,還一再笑鬧地模仿他唱歌的聲音.
在神話特集時說出"你看申彗星的頭"的話,直呼出道十年的資深前輩名諱而未用敬語稱呼.
~玟雨~
某次巧遇少女時代時玟雨開玩笑的向少女時代鞠躬問好,其中孝淵卻只是站著接受而沒有回禮,甚至還阻止了潔西卡向玟雨鞠躬問好.

[SuperJunior]

~SuperJunior~
廣播"調高音量吧"中,徐賢提到對1輯不滿之處表示"對專輯平面拍攝的假發不滿,因為是SuperJunior-T來過倒的假發"未尊稱其為前輩.
節目'少年少女歌謠白書'中,潔西卡.徐賢.蒂芬妮演唱的'哥哥真壞'進入排行榜,為此蒂芬妮說了"這首歌不是我們三人作為企劃團體的歌而是少女時代的歌,泰妍的'如果'也不是企劃的歌而是少女時代的歌.雖然因為SuperJunior前輩的緣故而被人看成是企劃團體,但我們不是,我們少女時代是一體的."
~李特~
節目"明星金鐘"中,秀英說出練習生時期李特對所有女性練習生都照顧有加的言論致使新聞大肆報導而塑造了李特風流的負面形象,逼使李特在自己主持的廣播裡澄清並無此事,但傷害已然造成.
廣播"天方地軸"中,當晟敏說到"李特Ssi也是這樣啊"時,Sunny竟說"怎能拿李特(跟人家)比啊"表現出明顯貶低李特的意味.
節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮直呼李特名字而未用敬語稱呼.
~晟敏~
廣播"天方地軸"中,秀英稱晟敏用原子筆刺她.
~強仁~
廣播"親密朋友"中,泰妍說出錯誤情報時強仁出聲糾正,然而泰妍卻板著臉說自己是對的,逼得強仁只能尷尬道歉說"抱歉,我哪知道些什麼".但歌迷事後求證證實強仁所說才是正確的.
廣播"親密朋友"某次介紹四次成語"朋友有信"的狀況劇中,泰妍發生不雅失言卻由強仁代為解釋道歉,且泰妍從頭到尾只是在一旁笑著附和幾聲,態度上毫無反省之意.
廣播"親密朋友"中工作團隊為泰妍製作獨唱單元,某次強仁在單元中唱歌被其糾正說;為什麼強仁Ssi忽然唱起歌來?這是泰妍的Live時間"
廣播;親密朋友;中對強仁說;喂,說點什麼來聽聽吧"忽略身為MC與後輩應有的基本禮儀.
~用語盜用~
特別特別的李特(teuki-teuki-eteuki)->芬妮芬妮蒂芬妮
如寶石般耀眼的銀赫->比寶石更耀眼的蒂芬妮
(剛出道時銀赫很常在廣播中自稱是"比寶石更耀眼的銀赫")
E.L.F來了->火樹來了
李特開始圭賢結束;泰妍開始徐賢結束
直到全世界都被染為寶藍那天為止->直到全世界都被染為粉紅那天為止
~歌迷惡行~
廣播"親密朋友"中只要強仁不慎碰到泰妍,少女時代歌迷便會傳簡訊辱罵強仁性侵是變態等,並曾對強仁作出"偷看泰妍胸口"的污衊.
出言污辱東海的父母,又笑稱其為孤兒.

[S.E.S.]

~S.E.S.~
在TalkBox節目中,允兒對S.E.S不禮貌的言行如下:
從小時候就一直是S.E.S.的歌迷,看著她們可愛明亮的形象總希望自己也能像那樣,可不知不覺間(S.E.S.)也快三十歲了"
以為題作打油詩時說了;說到妖精大家不都會想到S.E.S.嗎?可時代似乎真的已經變了,現在的妖精是少女時代了
~Shoo~
在TalkBox節目中,允兒對Shoo不禮貌的言行如下:
小時候很常學S.E.S前輩,可唯獨Shoo讓人學不下去,因為(Shoo的)一切都顯得太不自然了

[東方神起]

~東方神起~
將東方神起汽球代表色珠光紅說成了"蟑螂們"
節目"朴京琳的華麗的外出"中,被問到喜歡的歌手時潔西卡回答"是東方神起",未稱呼其為前輩.
~在中~
節目"朴京琳的華麗的外出"中,被問到東方神起中最喜歡的成員潔西卡回答"是英雄在中"直呼其名諱而未用敬語稱呼.
~俊秀~
節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮稱俊秀為俊秀君,而君字是年長者對年少者的稱謂.
~歌迷惡行~
只因東方神起與少女時代合拍廣告,少女時代的歌迷便串聯在Naver搜尋網站上搜尋"東方神起性暴行"使此一惡意抹黑登上搜尋排行榜.

SS501]

~政玟~
節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮說看著政玟的臉就覺得"生出了10本存摺,遠遠看到很可笑"
節目"少年少女歌謠白書"中,當談到SS501時蒂芬妮開口說了"朴政玟Ssi嗎?啊,媽啊媽啊,那傢伙..."稱謂拿捏時全無身為MC與後輩的意識.

[Wonder Girs]

~Wonder Girs~
不管在哪都要問觀眾說"喜歡少女時代還是喜歡Wonder Girs"
在Wonder Girs彩排的時候測試麥克風.

[其他]

*節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮嘲笑BigBang成員太陽(董英裴)的本名說"那是什麼名字啊,又不是什麼動影像(董英與動影韓語發音相同)"
*節目"少年少女歌謠白書"中,蒂芬妮笑說god成員Denny An(安信源)的本名是"因為不洗澡所以不乾淨舒爽的安信源(取諧音意)"
*廣播"親密朋友"中,泰妍說Epik High的Tablo愛打電腦簡直就跟御宅族沒兩樣.
*出席節目"音樂之島"時,歌手Tei向允兒鞠躬問好,而允兒卻像大牌藝人無視後輩般只是點個頭就就座了.
*節目"請允許吧"中,蒂芬妮貿然指稱金智碩演唱英文歌曲時的發音全都不對,還重新演唱一遍讓金智碩大感難堪.

*節目"一日Cafe"中,少女時代嘲笑歌手epro閃爍的表演服,許多嘻笑言行透漏對該歌手的輕視,潔西卡還用手擋住攝影機拍攝. *節目"奇勝史"中,秀英對跟泰妍進行對決的男性藝人說出"難道你不怕18萬大軍(意指少女時代歌迷)嗎?"如此挑釁而警告意味十足的字眼.
*廣播"天方地軸"中,對於少女時代失言風波所造成的Anti攻擊現象,Sunny"囑咐"Anti不要攻擊她們歌迷,以囑咐口吻告誡而非請求.

*廣播"天方地軸"中,Sunny說"我們國家"一詞時錯用帶自謙自降意味的"我們"二字.
*廣播"天方地軸"中,當晟敏說為崇禮門燒毀感到心痛時,Sunny卻說崇禮門是晟敏家的什麼大門不成?對國人心中珍貴的歷史遺跡不以為然.

p.s.剛看了DreamConcert的報導,後記,少女fans不只撕了sj,神起家的海報,她們的男fans什至威脋仙后,妖精,連強j等字眼也出了,也不想說什麼了...

vicki52j 2008-7-18 11:28 AM

其實俺原本對少女也還好.....只是這陣子她們的負面新聞很多.......
而且不太喜歡她們某些團員沒禮貌的行為跟言語.....
so......不知不覺中也開始ANTI她們了.....

冷希 2008-7-28 03:35 PM

在韓國這樣輩份分明的國家而言,他們的作法是非常不當的。
雖然也知道他們有一些也有許多和OPPA們一起訓練,更有可能為同期之人;可是從TVXQ和BoA雙方的稱謂就可以知道,誰先出到誰就是前輩的到哩,不論你在公司多久,你的年齡多少,一切都從你出道算起。

alice3721 2008-7-29 02:12 PM

有冇搞錯呀..
好心少女時代就檢討一下喇!!!!!!!!!!!
神起同神話...BOA都是一些大前輩唻的........

【ELf】BiScUITS 2008-7-29 03:20 PM

她們是在太沒禮貌啦!!
說話也不見分寸~
都幾大了!!
一點都不知禮貌~
有18萬大軍就好棒嗎?
有這樣暴力,不分黑白的fans,
也沒甚麼好曬命的吧!!
10分贊成#3所說的:在韓國這樣輩份分明的國家而言,他們的作法是非常不當的
希望他們,還有他們的歌迷,
能好好改善!!
還有不要再盜用別個組合的用語了!!
這樣不但很沒個性,
還很討厭!!
[還有很多不能盡錄]

蒼愛 2008-8-10 02:15 AM

嗯..我是不太瞭解拉
反正也沒喜歡少女時代
如果她們真那樣,遲早會被淘汰,被厭惡∼
bao_01.gif bao_01.gif

yeemimi 2008-8-31 02:31 AM

少女時代個個都係整容咖啦
不如叫整容時代啦
冇整容之前7到死
一d禮貌都冇

HKSNSDFANS 2008-11-7 03:23 AM

唔該上面果位尊重一下bao_01.gif bao_01.gif
人地又無踩親你洗唔洗感講野bao_01.gif bao_01.gif

加=+ 2009-2-2 07:23 PM

1次唔改,2次唔改,,,,

亞婷621 2009-2-7 02:14 AM

仲有呀~~~~
佢地禮唔禮貌都算了,,,,
出活動有七成都係味咀的,,,,
還有那個允兒看見中國妖精去韓國搵哥哥們,,,,
佢可以話人家妖精,,,中國沒有男人要來到韓國搵男人...真下落,,,,
等這些說話~~~~
還有佢地韓國FANS(是男的)強姦了一個妖精~~(人家是處女的)
最後係告唔到這個男的,,,,
韓國有個妖精想上前打允兒(當時哥哥們都在)
幸好始源看見立即拉回那妖精~~
唉~~說真的,,,,佢地D衰野一日講唔晒~~
P.S:::以上的事件是真的,,,沒有吹作成份~~~

draco170790 2009-3-17 06:49 PM

其實都無咩問題啦
說真一句,幕前同幕後大不同的人幕前同幕後一樣的人
那一個才可憎?
我認為前者同後者一樣反感
嬌就是一個好例子
家下我地係幕前見到果d人好似好有禮貌咁,
私底下同佢地咪差唔多
不過我想知上一帖說的妖精的事,那是發現了咩事

[[i] 本帖最後由 draco170790 於 2009-3-17 06:51 PM 編輯 [/i]]

cl0ud× 2009-3-28 04:19 PM

哇距地出左名系大嬸時代啦-口-
又整容. 咩事\3333/
D行為超衰!ROAR/0\

StitchC 2009-6-3 06:40 PM

點可以咁嫁,,,,,
識唔識做明星嫁,,,
唔合道禮貌既就返屋企喇,,,,,

Buy 2009-6-10 11:22 PM

我真係唔明點解少時咁既品行都仲有FANS!?
D FANS真係一D都唔理智...
聽講佢地唔止整容 品行差...仲虛報年齡囉...就係因為佢地既真實年齡比神起  SJ既成員大,,
所以佢地先唔用敬語...
一句講哂..早抖啦 整容時代...
要揀女子組合 係揀都係Wonder Girls啦...少時真係...早抖啦

mhl1994114 2009-6-12 09:35 PM

睇完更加憎囉!!!
就算咩野都唔講啊~~淨係禮貌已經唔得啦~~

oy0i 2009-6-12 09:37 PM

其實原先對佢地就非好感gala...
睇完佢地d野之後,直頭係憎呀!

linhh 2009-6-14 07:18 PM

其實我一早都係唔鍾意佢地,但睇完呢d之後,更加唔鍾意!!
有人話佢地掉晒fans送比佢地d野....

為雲鍾情 2009-8-29 07:46 PM

我對少時還可以...
對GEE呢首係唔錯..
個本比較鍾意SUNNY同秀英...
但係真係好唔允兒條o木咀lo
人又樣衰又抄Q晒野!!!!
仲話清X!!
我D FD個個都話佢勁似女鬼LO!!!

真;] 2009-8-30 03:24 PM

吾該你啦!!!
呢D野大排壇都有P0過啦!!!!
吾洗你再P0多次呀!!!!
吾通全香港的壇都p0一次咩!!!!!
會吾會得閒過頭呀!!!

honping1998 2010-2-19 04:45 PM

好憎少女時代,咁講WG......

聽個Friend講,少女時代會撕哂其他歌星嘅海報,痴自己嘅上去...................>_<

[[i] 本帖最後由 honping1998 於 2010-2-19 04:50 PM 編輯 [/i]]

tamama5a12 2010-3-14 06:08 PM

大媽們嘅惡行真係一日一夜都講唔晒~~
成日係到笑人
又唔諗下自己有冇資格
你個樣咪又係整出黎:huffy:

jc3210 2010-4-10 03:31 PM

韓國對階級輩份十分重視
從小起稱謂都不離尊重的名目
我也多少有留意少女時代 ..
但怎看她們都不是這種人吧 ??
這片面的不能就作準了呢 ~

p.s. 不同的偶像團體都有支持者和ANTI的說~

糖*糖 2010-4-21 08:00 PM

少時還是不太鐘意..有時扮可愛太假 lo.
偶是suju的粉絲的,
我總覺少時是有d依賴sj哥哥們呢...(個人觀點)

leo2341a 2010-4-25 09:18 PM

唔好咁話佢地啦! :sad:

steve1013 2010-4-26 07:55 PM

首先想講我唔係話偏幫少時
我自己都係sj,東方神起,wg.....既飯
但係我覺得大家會唔會無理左d?

整容呢件事唔想再去講
你地要話佢地整左冇野好講
好心你地上youtube睇下佢地細個果d片..
點解要睇片?因為相可以改,片改唔到.
okay你地要話割雙眼皮呢d我唔知少時有冇
不過以我所知
sj,東方神起佢地都有割
其實大家睇片聽歌睇有冇料姐
樣呢d就唔好介懷啦,好冇?
講真少時唱歌真係唔錯
唔好講好唔好聽,呢樣好主觀
睇下佢地既live
少走音(點解我會話少?因為佢地真係有試過
夠氣...等等
咪咀呢d唔好講少時啦~其他人都有
我覺得一次半次既咪咀唔係話唔可以接受姐~
或者佢地頻頻出show都攰呢

關於態度問題,其實我覺得少時冇問題
你地(由其樓主)係度話少時態度唔好
你地有咩証明?
就咁係度寫幾句我都識
問題係有冇一段片可以証明到你地想講既野?
你地冇;但係幫少時証明佢地冇錯既片就多的是;
1of3 [url]http://www.youtube.com/watch?v=As_qF24gya8[/url]
2of3 [url]http://www.youtube.com/watch?v=yOozUklVhms[/url]
3of3 [url]http://www.youtube.com/watch?v=TWyb5qtMESY[/url]
係你地話人之前諗下有咩証明
唔好靠片面之詞就去話人

話佢地講野唔用敬語;
呢個我唔知
如果呢件事係真既
企係我角度睇,點解大家就唔可以體諒佢地?
佢地有時口快快講錯左
佢地自己都唔知,更唔好講要佢地出黎道歉.
如果佢地真係咁差
sm entertainment都唔會比佢地繼續落去啦。
我要講既係咁多
目的唔係要引起d咩筆戰
只係想大家諗下係話緊少時既同時你又有冇諗過
自己罵人既態度?

peter349 2010-6-11 02:10 AM

當一個人好憎某一個/某一班人時
原因有幾個
因為中意對方~但係唔想比人知
因為比人地拒絕左
因為佢害過你黎
仲有好多好多......
樓主咁憎佢地點解呢?
就因為果d流傳ge所謂惡行/整容?
整到要上網唱通街?
咁妳同阿媽/阿爸嘈果陣咪要登報紙上電視?
定係因為妳唔中意佢地咁多fans咁多人愛呀?
係話人地之前諗清楚自己先啦!
你有冇資格話人地呀?
人地sj/神起/神話d成員都味出聲~到你出聲?你老幾呀?人地阿媽阿爸呀?
如果我講ge野有錯ge我可以道歉
如果覺得我講得有小小道理ge但係心入面不爽ge話
介紹妳聽首歌
神火與瞳~寬恕
睇清楚人地歌詞寫咩啦
努力學習寬恕~原諒那錯誤

MiChElLeKoNg:] 2010-7-30 04:54 PM

好明顯係WONDER GIRLS 好好多啦
大媽時代係網上好容易就可以揾到佢地整容前同整容後D相
但WONDER GIRLS 你搵到咩??!!
無風又點會起浪呀!!

LuckyBLuE 2010-8-1 10:11 PM

其實我唔係少時fans...
但係我睇到你地成班咁樣無理取鬧真係忍唔住 -_-
根本我睇左樓住講ge惡行...同埋有d人所講ge '惡行'..
唉.....係咪真係咁嚴重呀?
就係因為睇左呢d唔知係真定假ge新聞   就不停係度話人點衰點衰..   同埋個個網所講ge 惡行都係呢一篇..
冇變過lo.. 證明 都係copy and paste 啦..  
係呀...黎黎去去都係得呢一篇...佢地真係好衰ga.....korea 中ge 組合最衰ga  ..因為呢一篇就足以令你地有幾衰講到幾衰啦..   
有d人係度話wondergirl 點好點好..   話wg 冇整過容...咁又點?
其實根本就係你中2 邊隊就讚 唔中2 邊隊就踩..   
korea 有大把明星整啦   男明星都整啦  咁個個都唔好中2啦  個個都話佢地唔好唔好啦   
同埋  唔該你地可以上網睇睇某d少時隊員重係練習生個時個樣啦..
真心睇下  係咪真係個個都整過容先好出黎話人啦..
話wg 冇整過容...咁又點?    你地又知?
有時唔需要話自己中2ge 幾好幾好   就不停話其他好差好差ge..
注意下你地 d 態度啦..
唔好意思 我只係對一d 人講ge 野好反感...忍唔住想發表下..
唔係聽到咩就信咩ga...   明星個個都有你唔知ge一面ga 啦..
話唔埋你而家好中2 ge 明星  先係最衰呢..   
唔好提高自己中2 ge  就不停踩其他lo   thx

MiChElLeKoNg:] 2010-8-2 12:10 PM

回復 28# 的帖子

wonder girls係冇整過囉好冇
又話自己唔係少時FANS
又係度禁多野講
你係咪想引起罵戰先
你自己遍野根本一D都唔中立
好多字句都係幫少時的
洗唔洗我''copy and paste ''比你睇呀
WONDER GIRLS係好好 冇乜點嫁 咪好囉 冇乜咁又點囉
同埋你識唔識睇中文
無風又點會起浪呀!!!
唔見D記者話WONDER GIRLS 整容??!!

kwan021066 2010-8-3 08:57 PM

wonder girls係冇整過?
無人知
你比幾張舊相都確認唔到
佢下巴增厚1cm都無人知
唔好禁肯定
仲有"wonder girls係冇整過囉好冇"
有唔拎證據

無風確實會起浪
原因:多人(一人一句 令人懷疑唱功),以跳舞為主 東海初出道失手比人噓
SJ出道都有超多anti 依家都唔少
望下偉大既69爆吧爆音源 SJ音源分有減無增就知

班ELF都幾無理下 一直話:無風又點會起浪~我一定anti少時 又唔見我地oppa有anti

望住少時一直拎第1 但係SJ一直比anti爆音源分
無anti?
笑:titter:
頁: [1] 2
查看完整版本: 少女時代惡行