29 12
發新話題

魔使deck(遊戲王)

魔使deck(遊戲王)

大怪x4

混黑x1
黑魔導士x2
電子魔術師x1

細怪x17

見習x3
食人婆x3
熟黑x3
靈滅x2
雙人妖精x2    (1900攻 900防 無效果)
連彈之魔術師x1
王立圖書館x1
魔導獸x2

魔法x15

黑.魔.導x2
次元魔法x3
黑魔術x1
洗腦x1
手制x1
早葬x1
速旋x1
閃旋x1
光劍x1
月書x1
貪壺x1
大嵐x1

陷阱X5
魔筒x1
激流葬x1
炸甲x2
死菌x1

戰術:用食人婆.炸甲.死菌等炸場,用黑魔術or黑魔導士配搭黑.魔.導清人地後場,再作出攻擊

引用:
原帖由 qeot2000 於 2008-3-10 10:36 PM 發表
大怪x4

混黑x1
黑魔導士x2
電子魔術師x1

細怪x17

見習x3
食人婆x3
熟黑x3
靈滅x2
雙人妖精x2    (1900攻 900防 無效果)
連彈之魔術師x1
王立圖書館x1
魔導獸x2

魔法x15

黑.魔.導x2
...
如果冇4羊既話電子魔術就唔洗落啦  會冇用既 變做2000攻 冇咩用 圖書館加埋冇用 魔導獸都係 連彈加黎又係冇用 雙妖都可以考慮唔加 可埋見習同埋鳳凰神的導手 同埋鳳凰神會比較好

黑魔導都唔洗加 如果你場場都出到黑魔導既話就加啦- -    閃旋 黑魔術 都唔洗加     要加聖防 踢哂我講既卡 之後再自己睇下有咩卡好加 再改改副DECK咁崶差唔多

仲有張卡叫固執既老魔法使 唔係食人婆- -  叫婆婆仲OK 食人婆就太PK  P.S 見習可以拉婆婆 仲係反面既 當然要比人睇睇先啦- -

如果我照你咁做,咁我應該加番咩怪落去好呢?我見鳳凰神同導手呢D都無人加,
我而家都收緊聖防,有既話我一定加,
仲有張卡叫執念深的老魔術師 唔係婆婆 叫食人婆都OK  叫婆婆就on8+1左D

回復 #3 qeot2000 的帖子

不要用髒話代詞
雙人妖精不用落,有熟黑已經很夠
魔導獸,一場只出幾張魔,喜歡可以照落來守,個人建議落魔法師圈,玩強攻

落守墓偵察者,不斷特召,2000守,而且可以用來做祭品
黑魔術代價太大,最後才用又太遲,中奈落便玩完
電子魔術師不用落,死蘇又沒有落
考慮落碎盾掃裡側獸
通常用見習多數會用鳳凰神的導手,下一回合即出鳳凰神
黑.魔.導十場也用不到一次全踢,陷阱那麼少要落王觸
喜歡還可以玩魔導師之力(準限制)
好,光道既是貴族,又是某社的新玩具,9月卡表沒有它們的份兒
一起開洞,送它們的異女家裡去吧

引用:
原帖由 qeot2000 於 2008-3-10 11:22 PM 發表
如果我照你咁做,咁我應該加番咩怪落去好呢?我見鳳凰神同導手呢D都無人加,
我而家都收緊聖防,有既話我一定加,
仲有張卡叫執念深的老魔術師 唔係婆婆 叫食人婆都OK  叫婆婆就on8+1左D
不嬲都唔係叫婆婆 我話咁叫OK 但係叫食人婆就真係太怪 太K 太噁心啦 比人一種好原始人都感覺 對我黎講就係反感- - 

仲有執念深同埋固執有分別?除左字眼上  我就覺得冇分別(可能係我中文差啦)

回復 #5 espeon 的帖子

他是直把日文讀過來,所以不知道中譯
我也不喜歡用代名,因為我完全不明白

代名呢家野就好睇個人 我只係覺得一D太噁心既代名會令人討厭

砌卡組大忌之一便是人落什麼便死跟,完全沒有想過戰術
砌卡組最好玩的是動腦筋

你地有無睇我戰術到講d咩?
你地完全離題
戰術:用食人婆.炸甲.死菌等炸場,用黑魔術or黑魔導士配搭黑.魔.導清人地後場,再作出攻擊
最好加黑魔術同埋黑.魔.導,因為我想用呢個配搭
請問我除左落守墓偵察者,仲有落咩怪好?魔筒落唔落好?守墓番兵落?
魔c圈好難收...有無好介紹?

回復 #9 qeot2000 的帖子

問題就是黑魔術代價大
黑.魔.導難出,你根本沒有機會用
你如果真是那麼喜歡黑魔導士出場,便用召喚師技巧和古代法則,但是它們只是支援黑魔導士而已
魔筒用來救命,落
守墓番兵,如果你想守強的話便下
戰術:
1. 你不想有代價的話便落鑽石小子,發效,不過這怪獸很容易死,而且是戰士族,命中率低
2. 有玩法是用魔導雑貨商人把黑魔導士送墓,然後在墓地特召,因為你會中魔陷你多數可以立刻特召,落死蘇
3. 用名推理,把黑魔導士或混黑直接特召上場,不過魔法卡全送墓
還有你上獸少,你大可以用混沌壺(又是中魔法的問題)

一係用見習系統一係用墓守系統
唔好2種都入晒deck
講完

引用:
原帖由 @~回憶~@ 於 2008-3-12 04:50 PM 發表
一係用見習系統一係用墓守系統
唔好2種都入晒deck
講完
請問我唔落墓守d怪,應該落咩怪好?
謝謝

如果我想整一副速攻魔deck,但是不要加入非魔使怪

大怪x3

混黑x1
黑魔導士x2

細怪X17

熟黑X3
靈滅X2
墓守偵察者X3
墓守番兵X2
見習X3
阿婆X3
Lily x1

魔法x15

月書x1
碎盾x2
抺殺x1
大嵐x1
手制x1
次元魔法x3
速旋x1
閃旋x1
貪壺x1
光劍x1
死蘇x1
早葬x1

陷阱x5

死菌x1
聖防x1
魔筒x1
激流葬x1
炸甲x1

幫評bao_40.gif 謝謝

魔師deck玩速攻你咁都諗得出
真係勁

墓守系統:偵查者x3,番兵x3,長槍x3個d...
個人認為見習系統好用好多

引用:
原帖由 @~回憶~@ 於 2008-3-12 09:44 PM 發表
魔師deck玩速攻你咁都諗得出
真係勁

墓守系統:偵查者x3,番兵x3,長槍x3個d...
個人認為見習系統好用好多
你認為我而家應該落咩卡同out咩卡好?

29 12
發新話題